luni, 31 mai 2010

Presa britanică scrie anticipat despre infracţiunile „copiilor-sclavi“ din România

Într-un nou puseu de isterie coroborată cu ficţiune exagerată, presa occidentală a început un nou atac furibund la adresa Romåniei, blamånd autorităţile de la Bucureşti pentru toate infracţiunile comise în Marea Britanie. De data aceasta, pe fondul crizei financiare, cotidianul „Sunday Express“ a scris, ieri, în ediţia sa electronică, că străzile Londrei vor fi invadate de „copii-sclavi“ veniţi din Romånia. Motivul ar fi acela că aproximativ 1.500 de asistenţi sociali, instruiţi pentru a pune capăt traficului de persoane, au fost concediaţi din centrele speciale din Romånia în ultimele 18 luni. În locul acestor specialişti, susţine publicaţia amintită, ar fi aduşi amatori neinstruiţi care nu pot face faţă acestei situaţii. „Sunday Express“ anticipează viitorul şi scrie mai departe că, în acest context, beneficiarii acestei degringolade din sistemul social romånesc, vor fi infractorii „din această ţară est-europeană“ care vor umple Marea Britanie cu copii care sunt forţaţi să cerşească şi să fure.

Sute de milioane de lire sterline spre Ţăndărei

„Sunday Express“ continuă să ofere cifre fabuloase susţinånd că numărul infracţiunilor comise de romåni în Marea Britanie a crescut cu 700%, cele mai multe fiind în Londra. Mai mult decåt atåt, bilanţul Poliţiei Metropolitane precizează că 168 de copii cu vårste cuprinse între 7 şi 15 ani au fost găsiţi vinovaţi în medie de 100 de infracţiuni fiecare, adică un total de 16.800 de infracţiuni. Deşi nu se precizează că naţionalitatea acestora ar fi romånă, ziariştii de la „Sunday Express“ mai scriu că fiecare din aceşti 168 de copii poate cåştiga 100.000 de lire sterline (peste 117.000 de euro), ceea ce înseamnă că, în medie, un astfel de „copil-sclav“ poate fura şi cerşi de circa 8.300 de lire sterline pe lună. Pentru a da greutate acestor afirmaţii exagerate, jurnaliştii britanici susţin că ofiţerii de la Scotland Yard le-ar fi confirmat că cea mai mare parte a acestei sume colosale, care ar totaliza pe cifrele oferite de ei suma 168.000.000 de lire sterline, ar merge apoi „într-un sat de romi numit Ţăndărei“.


http://www.curentul.ro/2010/index.php/2010053144105/Social/Presa-britanica-scrie-anticipat-despre-infractiunile-copiilor-sclavi-din-Romania.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Dofollow Banner