marți, 18 august 2009

Rusii au gasit "nava-fantoma"

Cargoul Arctic Sea sub pavilion maltez cu 15 marinari rusi la bord, disparut inca din luna iulie, a fost reperat la 300 de mile de insulele Capului Verde (vestul Africii - n.red.) iar echipajul sau a fost transferat la bordul unei nave militare ruse antisubmarin, a declarat ieri ministrul rus al Apararii, Anatoli Serdiukov.
Ministrul rus i-a transmis presedintelui Dmitri Medvedev ca echipajul de pe Arctic Sea a fost transferat la bordul unei nave rusesti. "Astazi (luni), la ora 01.00, ora Moscovei (duminica, 24.00 ora Ro­maniei), nava (Arctic Sea - n.red.) a fost gasita la 300 de mile de insulele Capului Verde", i-a comunicat Serdiukov lui Medvedev, in timp ce presedintele rus efectua o vizita in orasul din sudul Rusiei, Astrahan.
"Membrii echipajului au fost transferati pe nava anti-submarin, Ladny, unde urmeaza sa fie chestionati in scopul elucidarii circum­stantelor disparitiei navei pe care se aflau. Echipajul este in intregime in viata si sunt bine. Acum se afla sub paza militara", a adaugat Serdiukov, citat de Ria Novosti. Arhipeleagul Capul Verde este situat in Oceanul Atlantic, la circa 450 de kilometri de coastele Senegalului.

UPDATE ZIUA Online: Rusii isi recunosc manevra de dezinformare

Presupusa capturare a cargoului Arctic Sea si disparitia sa ulterioara au reprezentat informatii false premeditat difuzate in media internationale, sustine reprezentantul Rusiei la NATO Dmitri Rogozin intr-un interviu acordat agentiei de stiri economice Prime-Tass, relateaza marti Austria Presse Agentur, citata de Agerpres.

Oficialul a a firmat ca "evenimentul" a fost pus la cale pentru a nu se descoperi pozitia si directia actiunilor militare rusesti din ultimele saptamani.
"Aceasta operatiune a fost un exemplu ca la carte despre cum se pune in practica o operatiune si cum se tin secrete informatiile care o privesc", a declarat diplomatul rus.

vezi: http://www.ziua.net/news.php?data=2009-08-18&id=36396

si

http://www.ziua.net/display.php?data=2009-08-18&id=257178

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Dofollow Banner