luni, 3 august 2009

Se incheaga alianta anticomunista la Chisinau

Negocierile politice dintre cele patru formatiuni de orientare centru-dreapta care au trecut pragul electoral in cadrul alegerilor din 29 iulie continua la aceasta ora la sediul Aliantei Moldova Noastra (AMN) unde liderul acestui partid, Serafim Urechean, ii are invitati pe ceilalti sefi ai viitoarei coalitii care va prelua puterea in Republica Moldova. Surse de la Chisinau mi-au confirmat faptul ca exista foarte mari presiuni din partea "comunistilor lui Voronin". Mai multe detalii vor aparea in editia de maine a ZIUA!


pana atunci, o mica analiza despre rolul lui Marian Lupu in nou-creatul peisaj politic de peste Prut:


Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, ar putea juca un rol-cheie în formarea unei coaliţii pentru preluarea puterii în R.Moldova, poziţie obţinută după ce a părăsit Partidul Comuniştilor în urma alegerilor controversate din aprilie, scrie Financial Times.

2 comentarii:

  1. Buna seara! As avea si eu o intrebare deoarece, desi lucrurile par a se fi schimbat, spun par deoarece inca suntem in situatia bine stiuta privind acordarea invitatiilor catre persoanele cu cetatenie romana.Cozi interminabile si rezultate mult asteptate.Intrebarea mea este:Cand se va renunta la regimul de vize?Se presupune ca opozitia isi inclina activitatile spre o ameliorare a relatilor cu statul roman.Insa in ceea ce priveste o actiune efectiva ptr a facilita problemele populatiei nu vedem niciun rezultat inca datorat si faptul ca in acest moment sute de oameni asteapta un timp inutil ptr a-si vedea rudele de peste hotare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Salutare, da cunosc aceasta problema, de curand chiar am adresat, in calitate de jurnalist, o solicitare la MAE de la Bucuresti in care atrageam atentia in legatura cu cazul unui doctorand basarabean care luase o bursa printr-un program de studii al UE si care nu putea participa la cursuri din cauza unei intarzieri foarte mare a vizei. Mi s-a raspuns ca s-a adus in atentia consulatului roman de la Chisinau aceasta problema iar cazul va fi urgentat. Eu am incercat sa fac ce pot pt acel om.

    In alta ordine de idei, i-am adresat personal o intrebare in legatura cu ridicarea obligativitatii vizelor pt cetatenii romani chiar ministrului Diaconescu care a spus ca si statul roman spera ca odata cu inlocuirea vechii garzi comuniste, lucruri vor sta altfel si interdictiile de circulatie vor fi ridicate. Marian Lupu si toate celelalte forte liberale au promis si ei acest lucru. Acum nu ne ramane decat speranta ca aceste lucruri se vor realiza intr-un viitor cat mai apropiat :)!

    RăspundețiȘtergere

 
Dofollow Banner