joi, 12 august 2010

Tomac: România are o obligaţie enormă faţă românii din afara graniţelor

Politica României faţă de diaspora românească a devenit un instrument de succes în ultimii ani sub conducerea şefului Departamentului pentru Românii de Pretutindeni (DRRP), secretarul de stat Eugen Tomac. În deschiderea celei de-a X-a ediţii a Universităţii de Vară de la Izvorul Mureşului, judeţul Harghita, Tomac a vorbit despre importanţa redării încrederii românilor de peste hotare în statul român. „România are o obligaţie enormă faţă de românii de pretutindeni“, a declarat Tomac, citat de Mediafax. Demnitarul român a mai adăugat că dezbaterile de la acest eveniment sunt deosebit de importante, ele generând idei pentru noi proiecte destinate românilor aflaţi peste hotare. „De foarte multe ori românii de peste hotare se întreabă dacă au vreo obligaţie faţă de România. Noi le spunem că nu au o obligaţie faţă de România, că România are o obligaţie enormă faţă de ei. În schimb, românii din afara şi din interiorul graniţelor au o obligaţie faţă de românitate, iar noi trebuie să respectăm ambiţia şi hotărârea cu care generaţii întregi de români aflaţi peste hotare s-au ambiţionat să păstreze vie identitatea românească“, a spus Eugen Tomac.

mai mult la: http://www.curentul.ro/2010/index.php/2010081247398/Actualitate/Tomac-Romania-are-o-obligatie-enorma-fata-romanii-din-afara-granitelor.html

Un comentariu:

  1. Astăzi, începem o serie de articole (documente de arhiva) prin care deschidem o noua pagina in dezvăluirea istoriei românilor si a adevărului despre cel care a fost, cel mai mare mareşal al românilor, Ion Antonescu. Rămâneţi alături de noi, descoperiţi secretele istoriei si transmiteţi mai departe, astfel încât, tot mai mulţi romani sa cunoască adevărul :

    http://www.tribuna-basarabiei.ro/2010/08/secretele-istoriei-adevarul-despre.html

    RăspundețiȘtergere

 
Dofollow Banner