joi, 1 decembrie 2011

Chisinaul are un nou radio - Radio Chisinau, un proiect al SRR

Radio România a lansat joi, la ora 14.00, Radio Chişinău, un proiect editorial al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), care oferă publicului din Republica Moldova programe radiofonice la standardele serviciului public de radio românesc.

Cu acest prilej, în premieră pentru radioul public românesc, ora exactă a fost dată, pentru toată România şi pentru toată Republica Moldova, de la Chişinău.

"Acest proiect al Radio România răspunde strategiei postului public de radio din România de a oferi programe şi conţinuturi radiofonice pentru auditoriul din Republica Moldova. Extinderea programelor Radio România pentru vorbitorii de limbă română (ascultători şi utilizatori de internet) de peste Prut va fi o contribuţie reală la informarea directă, corectă, echilibrată şi echidistantă a publicului moldovean şi la promovarea valorilor culturale, artistice şi lingvistice româneşti", spun reprezentanţii Radio România.

Într-un mesaj adresat cu această ocazie, preşedintele Traian Băsescu şi-a exprimat speranţa că Radio Chişinău, "prin calitatea programelor şi a emisiunilor de limbă română, va consolida profilul european al Republicii Moldova, promovând valorile care contribuie la binele nostru comun în Europa, adică pluralism, diversitate, performanţă, transparenţă, cooperare".

"Este un eveniment plin de încărcătură emoţională, chiar de Ziua Naţională a României, Societatea Română de Radio deschide, la Chişinău, Radio Chişinău, ceea ce are o simbolistică aparte. Simbolistica vine din faptul că pentru prima dată Societatea Română de Radio îşi deschide pe teritoriul Republicii Moldova un post de acoperire naţională pentru Republica Moldova, prin care îşi fixează ca obiectiv mai buna cunoaştere a românilor de pe cele două maluri ale Prutului, îşi propune să consolideze utilizarea limbii române în Republica Moldova şi, în acelaşi timp, care va fi o fereastră prin care cetăţenii Republicii Moldova pot privi către România. Nu în ultimul rând, aş spune că deschiderea activităţii postului Radio Chişinău chiar de Ziua Naţională a României înseamnă şi respectul nostru pentru românii care trăiesc în Republica Moldova. Dacă acest lucru poate fi o bucurie pentru românii din România, sunt convins că evenimentul se înscrie şi în lista bucuriilor, mai mici sau mai mari, pe care românii din Republica Moldova le au de Ziua Naţională. Am deplină încredere că lansarea postului Radio Chişinău, cel mai nou post al Radioului Public românesc, reprezintă şi o punte de legătură între românii de pretudindeni", a mai spus şeful statului român.

Sursa: NewsIn

Un comentariu:

 
Dofollow Banner