marți, 7 aprilie 2009

Pe surse de la Chisinau: Militarii moldoveni au ordin sa foloseasca munitie in cazul in care manifestantii vor raspunde cu arme inflamatoare

Situatia de la Chisinau tinde sa se agraveze in conditiile in ca unitatile militare au primit ordin de la Vladimir Voronin sa intervina in forta si sa foloseasca munitie de razboi in cazul in care situatia nu mai poate fi stabilizata iar protestatarii vor folosi arma inflamatoare. In acest caz, ofiterii moldoveni care si-au facut studiile in facultatile din Romania sunt pusi in fata dilemei de a trage in tinerii studenti care vor sa rastoarne guvernul ales prin frauda electorala dovedita. Toate cadrele militare au fost chemate din concediu si au fost mobilizate.

Mitropolia Moldovei si a Chisinaului cere recunoasterea votului

Mai multi oficiali de rang inalt din cadrul Mitropoliei Moldovei si a Chisinaului subordonata Moscovei au facut apel la recunoasterea de catre toti enoriasii a votului de duminica.

Mijloace de informare blocate

Toate mijloacele de informare au fost blocate la Chisinau. Societatile de profil au primit ordin sa intrerupa Internetul si televiziunea prin cablu pentru a nu se putea propaga prin intermediul mass-media realitatea din Moldova. Locuitorii moldoveni din afara Chisinaului nu se pot informa decat prin intermediul posturilor Realitatea TV si N24 dar si activitatea acestora risca sa fie sistata de noi ordine in acest sen. Mai multe masini ale televiziunii EUTV au fost incendiate. Toate site-urile cu terminatia .ro au functionat foarte greu ieri iar astazi sunt aproape inoperabile. Presa rusa blameaza la unison Romania pentru evenimentele de la Chisinau. Toate grupurile anti-comuniste de discutii de pe Internet au fost desfiintate de catre serviciile speciale de telecomunicatii controlate de comunisti.

Bataii de strada cu rusofonii

Un grup de 400 de studenti ai Universitatii Alecu Russo din Cahul au fost atacati de catre un altul format din rusofoni aflati in stare de ebrietate. Totodata, potrivit informatiilor oferite de surse bine informate, politistilor moldoveni si SIS-ului (Serviciul de Informatii Securitate) li s-a ordonat “vanatoarea de romani”. De asemenea, securitatea moldoveneasca pazeste intrarile in principalele spitale din Chisinau si nu permit intrarea deact a ranitilor iar pe cei doar usor raniti ii aresteaza direct. In acest scop, studentii de la medicina s-au mobilizat si au format echipe mobile care acorda primul ajutor ranitilor chiar in strada. Conform acelorasi surse, politistii folosesc gaz lacrimogen foarte puternic care s-a propagat in toata zona de centru a orasului.

Studenti opriti sa intre in Chisinau

Oamenii obisnuiti sau studenti sunt opriti de catre fortele de politie la intrarea in orasul Chisinau. Momentan numarul manifestantilor a ajuns undeva la 35-40.000 dar aceste cifre sunt in continuare crestere. Manifestantii sunt hotarati sa nu termine actiunile de protest pana cand alegerile nu vor fi reluate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Dofollow Banner