vineri, 10 aprilie 2009

Presa de propaganda pro-comunista de la Chisinau distorsioneaza stirile agentiilor romanesti

AGERPRES va semnaleaza un caz de distorsiune a informatiilor transmise si preluate de NOVOSTI MOLDOVA. Sursa moldoveneasca sustine ca AGERPRES ar fi scris ca in Piata Universitatii din Capitala s-ar fi scandat lozinca "Ostasi! Va ordon, treceti Prutul!", cuvinte rostite de maresalul Ion Antonescu, la 22 iunie 1941, in momentul declansarii celui de-al doilea Razboi Mondial, la inceputul caruia Romania a fost de partea armatei germane.
AGERPRES se dezice si denunta aceasta incercare de manipulare grosolana a informatiilor transmise pe fluxurile sale. Pentru a se evita orice modificari sau neintelegeri, AGERPRES va transmite, gratuit, pe site-ul propriu www.agerpres.ro, toate stirile relevate legate de evolutiile din Republica Moldova.
Va prezentam stirea NOVOSTI Moldova si, totodata, retransmitem stirea AGERPRES din data de 9 aprilie.
NOVOSTI MOLDOVA: "In centrul Bucurestiului se scandeaza lozinci amenintatoare la adresa securitatii Republicii Moldova"
In ultimele zile, in Piata Universitatii din Bucuresti, se aduna in jur de 200 de studenti, cu lumanari aprinse in maini, in semn de solidaritate fata de "fratii lor de peste Prut", potrivit reprezentantilor acestora.
Potrviti informatiilor agentiei Agerpress, tinerii adunati in piata sunt membri ai Asociatiei studentilor basarabeni din Bucuresti, precum si ai Asociatiei "Noii Golani", care se considera succesoare a organizatiei de la care a inceput Revolutia in Romania, in 1989.
Principala lozinca a celor prezenti la manifestatie din Piata Universitatii este "Ostasi! Va ordon, treceti Prutul!". Lozinca respectiva este cea care a fost rostita de generalului Ion Antonescu, aliat al lui Adolf Hitler, la 22 iunie 1941, dupa
care a inceput invadarea teritoriului Moldovei de catre trupele fasciste. Autoritatile romane nu intervin in procesul manifestarilor in cadrul carora se scandeaza lozinci din perioada fascista.(www.newsmoldova.ru - 10 aprilie)
****
Bucuresti, 9 apr /Agerpres/ - Aproximativ 200 de studenti si tineri basarabeni si romani, cu lumanari aprinse, steaguri ale Uniunii Europene, Romaniei si Republicii Moldova s-au adunat din nou, joi seara, in Piata Univesitatii, in fata Teatrului National, dorind, dupa cum au sustinut reprezentantii acestora, ca prin aceasta manifestatie sa-si arate sprijinul fata de "fratii lor" de peste Prut.
Tinerii prezenti in Piata Univesitatii - membri ai Asociatiei Studentilor si Elevilor Basarabeni, ai Ligii Studentilor Basarabeni, ai Organizatiei Studentilor Basarabeni din Bucuresti, precum si ai Asociatiei "Noii golani" - au adus un drapel foarte mare pe care l-au intins pe spatiul verde din fata Teatrului National.
Presedintele Asociatiei Studentilor si Elevilor Basarabeni, §aramet Viasceslav, a declarat, pentru AGERPRES, ca au fost primite mesaje pe Internet cum ca vineri, la ora 10,00, in Piata Marii Adunari Nationale din Chisinau, tineri din toata R. Moldova vor participa la o manifestatie.
"Vom vedea ce se intampla maine dimineata la Chisinau si, in functie de asta, vom fi si noi prezenti in Piata Universitatii din Bucuresti. Sambata, vom organiza un mars de la Piata Universitatii pana la Ambasada Republicii Moldova", a spus liderul studentilor basarabeni.
Manifestari similare s-au desfasurat, in acelasi loc, in serile de marti si miercuri.AGERPRES

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Dofollow Banner