miercuri, 21 aprilie 2010

MAE ia atitudine vizavi de jignirea românilor în Franţa

Ma bucur totusi ca s-a intamplat acest lucru, cu toate ca trebuit sa zdruncinam MAE din radacini ca sa vedem si noi reactie publica fata de aceste mizerii care risca se amplifice in cazul romanilor din strainatate. Daca acestea nu vor veni prompt, ne vom lovi imediat de chestiunea "reabilitarii imaginii Romaniei" si iar vor curge rauri de milioane de euro din buzunarele noastre pe asa-numitele campanii de recastigare a simpatiei. Reamintesc ca in 2008-2009, nu mai putin de 7 milioane de euro a fost cheltuite in Italia si Spania pe contracte de PR cu firme obscure aflate in concubinaj cu agentiile guvernamentale care se ocupa, chipurile, de imaginea Romaniei. Doua pliante, doua filmulete si doua expozitii anemice ... cam asta au facut acele firme de care vorbeam mai sus. Suma? 7 milioane de euroi. Buna afacere!

În urma articolului „Francezii fac mişto de noi, MAE tace“, publicat luni de ziarul „Curentul“, în care atrăgeam atenţia asupra pericolului care poate fi generat de anumite acţiuni repetate de denigrare a românilor care trăiesc în Hexagon, fie ele şi ca simple glume, Ministerul Afacerilor Externe ne-a trimis o serie de precizări vizând acţiunile concrete desfăşurate de Ambasada României la Paris în semn de protest la astfel de atitudini periculoase promovate prin instituţiile statului francez. „Ambasada României la Paris a reacţionat cu promptitudine, în spiritul non-discriminării şi respectării libertăţii de exprimare a presei, pentru corectarea acelor aspecte care nu corespund realităţii. Ambasada a trimis scrisori către Preşedintele France Télévisions şi directorul general de programe prin care comentariile erau calificate drept inacceptabile, derivând xenofobie şi rasism. De asemenea, misiunea diplomatică a cerut: prezentarea de scuze, sancţionarea responsabililor şi informarea Ambasadei cu privire la măsurile adoptate pentru ca această situaţie să nu se mai repete“, se arată în comunicatul MAE, remis ziarului „Curentul“. De asemenea, diplomaţia română ne-a mai precizat că, prin intermediul unei scrisori, a fost sesizat şi preşedintele Consiliului Superior al Audiovizualului francez în legătură cu conţinutul emisiunii difuzate, în weekendul trecut, de postul public France 2.

vezi si: http://www.curentul.ro/2010/index.php/2010042142555/Actualitate/MAE-ia-atitudine-vizavi-de-jignirea-romanilor-in-Franta.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Dofollow Banner