joi, 11 martie 2010

La Baloteşti, ca-n Vestul Sălbatic

De obicei, cånd cineva este chemat la Parchetul de pe långă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) înseamnă că este bănuit de comiterea unei infracţiuni. Foarte amuzant este că senatorul PD-L Iulian Urban a fost chemat ieri la PICCJ după ce, susţine el, Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Ilfov s-a sesizat din oficiu acuzåndu-l de instigare la ură rasială. Culmea e ca Urban chiar facuse demersuri sa le gaseasca tiganilor de munca si a venit cu o lista de 200 de locuri munca pentru acestia. „Este o istorie foarte interesantă pentru că Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Ilfov nu face absolut nimic pentru împiedicarea infracţionalităţii în acest judeţ şi, practic, acest loc a devenit un fel de Vestul Sălbatic. Dar, în acelaşi timp, poliţiştii de la Ilfov sunt puşi să se uite la mine pe site şi să se sesizeze din oficiu. De aici vă puteţi da seama ce au ajuns să facă poliţiştii“, a declarat pentru „Curentul“ senatorul Iulian Urban.
El ne-a mai spus că romii nu doresc să se angajeze şi continuă să comită infracţiuni, dar mai mult, nu se simt ei discriminaţi, ci Poliţia Ilfov este cea care a ajuns să se autosesizeze pe astfel de probleme. Senatorul ne-a mai explicat că a fost împreună cu şeful de post de la Poliţia din Baloteşti şi cu viceprimarul la Agenţia de Ocupare a Forţelor de Muncă Ilfov, au luat o listă cu 200 de locuri de muncă vacante şi apoi au mers cu ea la liderii romilor. Aceştia au răspuns că nu sunt interesaţi de acele locuri de muncă, pentru că salariul este de 5 milioane pe lună şi că ei strâng din furt 50 de milioane.

Ziua muncitori, noaptea infractori

„Romii lucrează ziua la poliţişti în curte, iar seara dau spargeri“, a adăugat Urban. Senatorul ne-a mai povestit că în Baloteşti umblă legenda că la multe infracţiuni care se comiteau în trecut, se împărţeau bunurile între autorităţi şi hoţi. „Când am sunat la 112 să reclamăm spargeri, de la dispecerat li se spunea poliţiştilor să vină cu autobuzul pentru că nu au bani de benzină şi că nu au decât două cartele pe lună la o singură maşină. Am ajuns să le spunem că le dăm noi bani de benzină, numai să vină“, a mai spus Urban. L-am întrebat pe senator dacă i-a fost spartă şi lui locuinţa. „Da, de multe ori chiar. O poveste interesantă este a unui vecin, un colonel de la SRI, care, când a ajuns acasă, a găsit două găşti de romi înăuntru care se luaseră la bătaie care dintre ei să ia televizorul“, a răspuns Iulian Urban.

continuare la: http://www.curentul.ro/2010/index.php/2010031241062/Actualitate/La-Balotesti-ca-n-Vestul-Salbatic.html

vezi si: http://www.roncea.ro/2010/03/11/iulian-urban-urmarit-penal-de-politie-pentru-ca-a-reclamat-cardasia-organelor-legii-cu-hotii-si-romii-din-balotesti-cotidianul-balotesti-raiul-hotilor/

http://www.urbaniulian.ro/2010/03/11/ipj-ilfov-cere-condamnarea-senatorului-urban-la-5-ani-de-inchisoare-pentru-discriminarea-rromilor-din-balotesti/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Dofollow Banner