marți, 29 iunie 2010

Ungaria foloseşte dublu standard în chestiunea dublei cetăţenii pentru etnicii maghiari

Noua politică externă a Ungariei promovată de Cabinetul premierului Viktor Orban: de negare a momentului Trianon şi de acordare în masă a cetăţeniei ungare etnicilor maghiari din ţările vecine pentru a reaprinde ideea autonomiei teritoriale, administrative şi culturale. Acest deziderat al Budapestei este promovat într-o notă ambiguă menită să deruteze statele vecine pe teritoriul cărora există comunităţi importante de etnici maghiari. În urmă cu circa două săptămâni, vicepremierul ungar, Semjen Zsolt, aflat într-o vizită oficială în România, declara la Sfântu Gheorghe că Executivul de la Budapesta sprijină dezideratul autonomiei teritoriale a comunităţii maghiare din Secuime. Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă comune desfăşurate la sediul MAE împreună cu şeful diplomaţiei române, Teodor Baconschi, ministrul ungar de externe, Janos Martonyi, a declarat că legea dublei cetăţenii, adoptată la finele lunii mai de către Parlamentul Ungariei, nu este legată de chestiunea autonomiei teritoriale.
„Legea nu are absolut nimic în comun cu problemele teritoriale. Acordarea cetăţeniei nu se va face în mod global, ci în mod individual. În aplicarea aceste legi vom respecta toate prevederile internaţionale“, a afirmat ieri ministrul ungar de externe, Janos Martonyi.

continuare: http://www.curentul.ro/2010/index.php/2010063045483/Actualitate/Ungaria-foloseste-dublu-standard-in-chestiunea-dublei-cetatenii-pentru-etnicii-maghiari.html

vezi si: http://www.adevarul.ro/international/Baconschi-_-Nu_vrem_cetatenie_ungara_pe_criterii_etnice_0_289171657.html

Un comentariu:

  1. Anonime, daca a fi antimaghiar inseamna sa nu ne lasam batjocoriti de bozgori, mai pune unu' la socoteala, si du-te la ma-ta-n blana.

    RăspundețiȘtergere

 
Dofollow Banner