joi, 5 martie 2009

Istoricii romani trag un semnal de alarma puternic vizavi de identitatea nationala. Ambramburica face ce stie ea mai bine, adica nimic!

Istoricii romani atrag atentia asupra pericolului pierderii identitatii nationale, problema instrumentata chiar de Ministerul Educatiei care se face responsabil de redactarea unor manuale penibile de istorie. "Traim o perioada in care istoria nationala este lichidata cu buna stiinta", a declarat joi istoricul Florin Constantiniu, in cadrul unei manifestari dedicate maresalului Averescu care a avut loc la Biblioteca Nationala din Capitala.
In opinia istoricului citat, in manualele de liceu, istoria, ca factor identitar de definire a constiintei nationale, este eliminata practic din programa scolara, transmite Agerpres.
Florin Constantiniu considera ca Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovatiei este "responsabil si vinovat" pentru faptul ca manualele de Istorie sunt "lipsite de semnificatie din punct de vedere al cultivarii sentimentului national si mandriei nationale".
"Eu consider ca Istoria nu trebuie sa fie un simplu obiect de invatat. Spre deosebire de celelalte obiecte de studiu, istoria este si o indrumatoare de constiinta a elevului', a spus Constantiniu.
Academicianul a tinut sa remarce ca in manualul de Istorie moderna si contemporana de clasa a VII-a, "Al Doilea Razboi Mondial este o lectie facultativa, in timp ce manualul include un studiu de caz consacrat muzicii tinere".
"Nu inteleg de ce trebuie sa invatam despre muzica la istorie si sa treci prin liceu si sa nu stii ce inseamna conflictul din 1939-1945', a subliniat el", citat de Agerpres.


p.s. cand girantul politic al actualui ministru al Educatiei este agramatul Marean Vanghelie, “Abramburica”, asa cum a fost numita pe buna dreptate rectorul Politehnicii, Ecaterina Andronescu de catre ziarul ZIUA, are grija sa se planga de apelativele pe care i le adreseaza presa pe buna dreptate, in loc sa incerce sa redreseze un sistem de invatamant bolnav. Basca, mai nou, s-a gandit sa elimine din programa scolara foarte multe ore de sport. Da’ unde nu-s nici picioare … vai de cap ! Capul ei, bineinteles. Bravo Abramburica, copii de maine iti multumesc pentru incompetenta si inutilitate !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Dofollow Banner