vineri, 13 martie 2009

Prima doamna a Moldovei, scoasa la dare de mita electorala

Buna treaba din partea lui Voronin. Nici ca putea avea un PR mai bun. Nu stiu ce consilier electoral are domnul Vova, dar oricum e foarte priceput. Ideea cu scoaterea nevestii la cumparat voturi este geniala. Strasnic pazita de o armata de militieni, ea a impartit in stanga si dreapta pomeni electorale la o gradinita. Dupa imparteala, tovarasa s-a suit la tribuna si grait un frumos discurs in limba moldoveneasca despre starea natiunii dupa opt anisori de guvernare comunista. Problema a fost ca, dupa pomana, parintii saracilor copii, nici nu s-au sinchisit sa o asculte, probabil constienti de starea de saracie avansata la care cei opt anisori de comunism au contribuit din plin. Cel putin directoarea gradinitei a inteles!


Sotia presedintelui moldovean Vladimir Voronin, Taisia, in plina campanie electorala pentru alegerile parlamentare din 5 aprilie, imparte ajutoare umanitare si indeamna populatia sa voteze Partidul Comunistilor, al carui lider este sotul sau, scrie publicatia "Timpul de dimineata " de la Chisinau.
Insotita de mai multe sotii de ministri si o escorta de zeci de politisti, ea a descins la gradinita din Zambreni, raionul Ialoveni, unde a adus un tir de ajutoare umanitare si a venit sa-i invete pe oameni cu cine trebuie sa voteze la alegerile din 5 aprilie, potrivit articolului.
Pentru gradinita din sat ea a adus saltele, paturi, lenjerie de pat, jucarii si rechizite scolare, iar copiilor - dulciuri, uniforme si bocanci de iarna. Prima doamna a spus ca ajutoarele vin din partea unei organizatii de sotii de ministri si demnitari, condusa de ea, care se ocupa cu acte de binefacere.
"Timpul de dimineata" mai scrie ca Taisia Voronin a sustinut un discurs de circa 40 de minute, in care le-a povestit celor prezenti ce a facut PCRM in cei opt ani de guvernare, indemnand sa-i voteze pe comunisti si de aceasta data. "Sotia presedintelui s-a intristat ca in sala era prea putin public si a intrebat unde sunt parintii copiilor. Cateva bunicute i-au raspuns ca parintii sunt plecati peste hotare", se mentioneaza in articol.
Taisia Voronin a vorbit numai in limba rusa si, la un moment dat, a rugat-o pe directoare sa le traduca micutilor din grupa pregatitoare mesajul sau. Potrivit directoarei Valentina Buciumas, Prima doamna a vizitat fiecare grupa, le-a cerut copiilor sa recite si sa citeasca, si le-a intrebat pe educatoare de ce materiale mai au nevoie. "Nu e nimic rau daca vin cu donatie la gradinita. Noi avem suficienta materie cenusie si stim sa facem propriile concluzii", a conchis directoarea.
Taisia Voronin, alaturi de alte sotii de ministri, a adus ajutoare la gradinita din Zambreni si in campania din 2005, mentioneaza ziarul de la Chisinau.

(via Agerpres)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Dofollow Banner