miercuri, 4 martie 2009

Iuscenko ordona SBU sa ia cu asalt sediul Naftogaz

Razboi total intre palate la Kiev. In replica la demiterea cu o zi in urma de catre parlament a ministrului de externe Vladimir Ograzko, presedintele Viktor Iuscenko a trimis miercuri mascatii la sediul societatii de gaze Naftogaz pentru a confisca originalului acordului privind livrarile de gaze din Rusia, semnat la Moscova, in data de 19 ianuarie. Acesta ar fi un document compromitator la adresa sefei executivului de la Kiev, Iulia Timosenko, relateaza Unian, LigaBussineNews si ProUa.
Intre 10 si 20 de militari din trupele speciale "Alfa", aflate in subordinea Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) au descins in forta, in jurul pranzului, la sediul societatii Naftogaz, in conditiile in care premierului Iulia Timosenko nu se afla in tara. Ea efectueaza miercuri o vizita de lucru la Paris. Mascatii au pus stapanire pe biroul adjunctului sefului directiei financiare a Naftogaz, cerand sa li se prezinte originalul contractului semnat cu Rusia in luna ianuarie.
"Mascatii incearca sa confiste contractele de livrare si tranzitare a gazelor rusesti semnate cu Gazprom, a declarat presei purtatorul de cuvant al companiei Naftogaz, Valentin Zemlianski.

Agerpres

vezi si: http://unian.net/eng/news/news-304019.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Dofollow Banner