luni, 1 martie 2010

Agentul AVO, Laszlo Tokes, camuflat acum in blana de europarlamentar, vrea sa combine UE la un “CNSAS european”

Tupeist nevoie mare, europarlamentarul asa-zis “roman”, Laszlo Tokes, a mai aruncat o pisica azi de dimineata. Intr-o conferinta desfasurata, luni, la Oradea el a venit cu o noua bucata din lista cu ofiterii ai securitatii care l-au urmarit, el de altfel fiind un pastor reformat cinstit si deloc un agitator antrenat. Tokes a prezentat, luni, inca 37 de nume de ofiteri si subofiteri ai fostei Securitati si ai Militiei care ar fi urmarit angajati si enoriasi ai Bisericii Reformate, acestea fiind adaugate pe lista cu peste o suta de nume data publicitatii in februarie.

Aceste nume noi vin sa completeze o alta lista de peste 100 de persoane prezentata in luna februarie. Lista suplimentara incepe cu Aristotel Stamatu, care in 1989 a fost adjunct al ministrului de Interne, si continua cu alti informatori din Mures, Bistrita-Nasaud, Arad, Salaj, Bihor, Brasov, Satu Mare, Harghita si Cluj. Din judetul Bihor, Tokes i-a trecut pe lista pe Mihai Dulama, Florea Ghitea, Liviu Radu, Petru Oros, Ioan seres si un anume "Ochea", caruia Tokes nu i-a aflat decat gradul (locotenent-major), nu si prenumele. "Ar fi cazul sa se inceapa judecarea acestor cazuri si sa se demaste cine a regizat si a comis evenimentele sangeroase din Targu Mures, mineriadele din '90 si cele intamplate in Piata Universitatii", a sustinut Tokes. Sfidator ca de obicei, agitatorul Tokes a apreciat ca este "inacceptabil ca aceste pesoane sa faca parte din viata publica".

Manevra “europarlamentarului”

Scopul noul circ al lui Tokes l-a vizat pe unul dintre liderii locali ai UDMR, Peter Lakatos, cu care de astfel, batranul pastor a fost prieten foarte bun in trecut."Lakatos Peter a fost fara echivoc ofiter la Ministerul de Interne si activitatea lui ulterioara reflecta trecutul sau odios. L-a sprijinit pe Fazakas Laszlo sa ajunga membru al Parlamentului", a explicat Tokes, referindu-se la cei doi membri ai UDMR. In replica, Lakatos Peter a declarat ca Tokes se arunca intr-o noua diversiune caracteristica lui, “aruncand cu noroi si colportand adevaruri”. Lakatos a mai adaugat ca a lucrat pentru Ministerul de Interne in calitate de capitan la pompieri si ca Tokes vrea de fapt sa se razbune pe el pentru ca l-a invins, la ultimele alegeri locale, pe pajul sau, Zsolt Szilagyi.

"In afara faptului ca domnul Tokes incepe sa arunce cu noroi si colporteaza neadevaruri despre toti cei care nu sunt de acord cu el, este bine de stiut ca am fost, pana in anul 1985, capitan de pompieri, si, intr-adevar, pompierii erau in structura Ministerului de Interne, asa cum sunt si astazi, si in Romania, si in majoritatea tarilor europene. Dar trebuie sa se mai stie ca domnul Tokes a inceput sa ma denigreze din 2001, cand am devenit presedinte al UDMR Bihor, dupa ce l-am batut mar la alegeri pe Szilagyi Zsolt (colaborator al lui Laszlo Tokes, sef al cabinetului de europarlamentar al acestuia la Bruxelles - n.r.)," a declarat, luni, pentru Mediafax, Lakatos Peter. Acesta a mai adaugat ca Tokes este implicat in “actiuni malefice” precum amestecul “in alegerile interne din cadrul Eparhiei Reformate, infirmand unele alegeri facute democratic in cadrul Eparhiei". Acesta a mai spus ca, pana in anul 2001, cand a devenit presedinte al UDMR Bihor in defavoarea colaboratorului lui Laszlo Tokes, Szilagyi Zsolt (seful de cabinet de la Bruxelles a lui Tokes), a avut "relatii bune" cu fostul episcop.

“CNSAS-ul” european

Dar mai mult de atat, Tokes incearca o manevra la scara europeana. Toate aceste demersuri si scoaterea de la naftalina a unor astfel de liste urmaresc un scop si mai precis. Este vorba despre o noua vanatoare de vrajitoare la nivel european a colaboratorilor fostelor servicii secrete din statele ex-comuniste, in special pe cei romani care l-au calcat pe bataturi. Eventual, Tokes ar putea ocupa si o functie intr-o astfel de structura de tip CNSAS la nivel european. “Europarlamentarul” anti-roman, mai degraba, a participat, saptamana trecuta, la Praga, la Conferinta Internationala "Crimele Regimului Comunist", din partea Romaniei, alaturi de reprezentantii Institutului de Investigare si Condamnare a Crimelor Comunismului. La finalul conferintei, cei 250 de participanti au semnat o declaratie comuna care va ajunge pe masa forurilor de decizie a Uniunii Europene. In acest document, participantii cer infiintarea unei instante internationale pentru condamnarea crimelor regimului comunist. O pozitie foarte convenabila care i-ar aduce lui Tokes calitatea de “inchizitor” in numele dreptatii talionice pentru a putea lovi in adversarii sai politici dar si in unele persoane care nu l-au lasat sa isi desfasoare aici, in Romania, misiunile ... pardon activitatea.

Agent dovedit

Intr-un interviu realizat de ziarul “ZIUA”, in 2009, la inceputul lunii august, colonelul in rezerva al SRI, Ioan Romosan, dezvaluia apartenenta lui Laszlo Tokes la serviciile secrete ungare. Redau in continuare cateva fragmente din interviul cu fostul cadrul de informatii despre acest europarlamentar roman care duce si in prezent actiuni anti-romanesti la UE (disponibil si la http://www.ziua.ro/display.php?data=2009-08-06&id=256683&kword=Romosan)

“Din 1988, serviciul de spionaj ungar a actionat intensiv pentru formarea unor grupe conspirative speciale, formate din romani. Logica era foarte simpla si este valabila si astazi: in strainatate nu pareau reale actele anti-romanesti savarsite numai de maghiari. Tot atunci, cadrele de informatii ungare au primit directiva de a organiza clerul maghiar din Romania intr-o retea eficienta de informatii. In aceasta retea a fost incadrat si ulterior prins si monitorizat pastorul Laszlo Tökes, presedinte de onoare al UDMR si a altor organizatii iredentiste si, astazi, deputat in Parlamentul European. Cadrul de informatii din Ambasada Ungariei, Csikasu Imre, era unul dintre responsabilii din decembrie 1989 cu actiunea "revolutiei" pe via Gyula-Timisoara, dupa cum am interceptat noi si am transmis si Directiei I, care lucra cazul Tökes. Sa fie foarte clar: Laszlo Tökes a fost agent al securitatii comuniste ungare iar Parlamentul European trebuie sa-l trimita acasa. In timp ce presa il condamna pe Gica Popescu sau pe Romosan, acest fost agent al unei puteri comuniste subordonate Moscovei zburda de la Bruxelles la Budapesta si da lectii Bucurestiului”. Poate mai bine ar sa zboare din Parlamentul European, zic eu!

vezi si pe www.roncea.ro http://www.roncea.ro/2010/03/02/cand-va-fi-agentul-securitatii-ungare-tokes-laszlo-cercetat-de-cnsas-si-nu-numai-el-ce-ziceti-de-oisteanu-sau-alin-teodorescu/

p.s. declaratiile sunt luate de pe Mediafax

2 comentarii:

  1. Col Ioan RUSAN, fostul sef al Compartimentului anti-STASI din Unitatea 0110 a DSS

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere

 
Dofollow Banner