marți, 20 iulie 2010

Europa se teme de „invazia moldovenilor“, nu de cea a ruşilor

Presa europeană a declanşat o adevărată campanie mediatică la adresa României vizavi de politica Bucureştiului de a acorda cetăţenia română locuitorilor de peste Prut, dar nu pare îngrijorată de recentele declaraţii ale cancelarului german, Angela Merkel, care negociază retragerea trupelor ruse din Transnistria în schimbul unui ajutor pentru ca Rusia să scape de regimul obligatoriu al vizelor impus de UE. Importante reviste şi cotidiene sunt preocupate mai mult de o „invazie a moldovenilor“, ţară care numără circa patru milioane de locuitori, dar nu sunt deloc îngrijorate de un exod în Europa al unei populaţii de 145 milioane de oameni, atât cât numără Federaţia Rusă. Cel mai recent atac în această chestiune a venit ieri din partea cotidianului naţionalist italian „Il Giornale“, deţinut de familia premierului italian, Silvio Berlusconi, personaj politic aflat, în sondaje, într-o scădere irecuperabilă de popularitate. Preşedintele Traian Băsescu „păcăleşte“ Uniunea Europeană, acordând paşapoarte româneşti la sute de mii de moldoveni care vor putea circula liber în spaţiul UE, scrie publicaţia italiană „Il Giornale“, notând că, fără să ştie, UE are neoficial 28 de state membre. „Până acum, politica Bucureştiului a oferit documentul magic (paşaport - n.r.) la peste 120.000 de moldoveni. Dar este doar începutul. Pentru a accelera oferirea de paşapoarte, Bucureştiul a deschis noi consulate la Bălţi şi Cahul. Totul este pregătit pentru miracolul menit să ofere Italiei şi Uniunii Europene 800.000 de turişti indezirabili, în căutare de locuri de muncă sau activităţi infracţionale“, precizează „Il Giornale“. Pe de altă parte, cancelarul german, Angela Merkel, i-a propus Rusiei în schimbul retragerii trupelor din Transnistria ca UE să strângă legăturile cu aceasta şi să liberalizeze regimul vizelor, anunţa ieri Radio Polonia. Acest lucru va înlesni accesul cetăţenilor ruşi pe teritoriul UE, în ciuda faptului că Rusia se confruntă cu probleme de infracţionalitate mult mai mari decât Republica Moldova, iar populaţia Federaţiei Ruse este de circa 36 de ori mai mare decât a R. Moldova.

continuare la: http://www.curentul.ro/2010/index.php/2010072046315/Actualitate/Europa-se-teme-de-invazia-moldovenilor-nu-de-cea-a-rusilor.html

2 comentarii:

  1. http://blogulluivalentyn.blogspot.com/2010/07/europa-nu-ne-aruncati-din-nou-in.html
    Despre o Europa imbătrânită şi îngenunchiată rusului care intentionează să ne dea din nou pe tavă Moscovei

    RăspundețiȘtergere
  2. Populatiile române împrastiate pe mapamond se cifreaza la aproximativ 12 milioane (românii din teritoriile răpite : Basarabia,Bucovina de Nord, Maramureşul de Nord, românii de linga tara(Ungria,Serbia,Bulgaria), românii deportati în gulag (peste un milion), exilul românesc, emigratia şi migratia post ’89).

    Marii patrioţi români au reusit împotriva vicisitudinilor să desavîrsească unitatea ţării prin unirea din 1918, eveniment crucial în istoria noastră ca popor.

    Inceputul instabilitatii politice în 1938, a determinat o succesiune de evenimente ce au dus la ciuntirea patrimoniului naţional, mostenit din negura istoriei,(resemnarea in faţa dicktatului din 1940-pactul Ribbentrop-Molotov), furtul voinţei naţionale la alegerile din 1946, trădarea intereselor românesti la tratatul de pace de la Paris din 1947 (de către delegaţia comunistă).

    Deportarea in gulagul sovietic a aprox. 1,2 milioane de români din provinciile rapite, exterminarea elitei politice (patriotii, ctitorii unirii din 1918)în inchisori, a armatei române în lagărele de prizonieri, a permis sistemului comunist implantat să prolifereze.

    Căderea comunismului în Europa(1989)a obligat structura comunistă din România să planifice o reformare a sistemului premeditînd o schimbare de forma, perenizind sub alte forme de influenţă şi dominare controlul asupra statului.

    Fosta nomenclatură comunistă şi-a impins pionii din esalonul doi şi trei, descendenţii, pe scena politică nou creată dupa’89, ocupînd-o, impunînd desfăsurarea operaţiunilor de privatizare şi spoliere a resurselor vitale ale naţiunii în detrimentul a milioane de cetaţeni.

    Dupa jumatate de secol de intuneric in ‘89-’90 a fost un moment cind puteam sa aducem izbavirea, sa terminam cu batjocura, na fost sa fie, revolta populara(revolutia) a fost furata, generatiile tinere ce s-au implicat atunci au pierdut in fata structurilor comuniste, esaloanele inferioare au infiltrat toate organizatiile nou create.

    Partidele politice in principiu ar trebui sa fie institutii fundamentale ale statului, metamorfoza fostului conglomerat(PCR) intr-o puzderie de sateliti artificiali de toate orientarile(stinga, centru, dreapta, extrema stinga sau dreapta, iredentisti, etc), face imposibil acest lucru, tehnica lor consta in saturarea spatiului pentru a impune controlul si legea iudelor.

    Suntem 30 de milioane de romani imprastiati in toate colturile lumii, nu concep ca o casta de infractori, tradatori, iude, uzurpatori, speculanti, estimata la 30 000 personaje sa submineze natia romana.

    Rezumat : Un partid(formatiune politica) are menirea de a fi o institutie fundamentala a natiunii nu un cuib de tradatori, impostori,uzurpatori, etc.
    Potential exista, meditatia de douazeci de ani este suficienta.

    Situatia României: criza identitara, politica, sociala, economica :
    http://www.universulromanesc.com/forumdisplay.php?f=228
    Nelinistea Generalilor-Nicolae DURAC :
    http://www.universulromanesc.com/forumdisplay.php?f=156

    http://www.universulromanesc.org/biblio/
    http://www.procesulcomunismului.com/
    Platforma de studiu si dezbateri a proiectului pentru Romania : http://www.universulromanesc.com/forumdisplay.php?f=223
    Varianta COJOCARU,site autor : http://www.variantacojocaru.ro/

    RăspundețiȘtergere

 
Dofollow Banner