marți, 18 ianuarie 2011

A murit autorul "Imnului golanilor", Cristian Paturca. Dumnezeu sa-l odihneasca!

Cristian Paţurcă, autorul "cântecelor golanilor" intonate de mii de oameni în timpul manifestaţiei din Piaţa Universităţii din 1990, a încetat din viaţă, marţi, el suferind de mai mult timp de tuberculoză.

Cristian Paţurcă a fost găsit decedat în garsoniera în care locuia cu chirie. Cel care l-a găsit a fost proprietarul locuinţei, a declarat, pentru MEDIAFAX, Teodor Mărieş, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, din care Paţurcă făcea parte.

Cristian Paţurcă suferea de mai mult timp de tuberculoză, anul trecut fiind internat pentru tratament în Spitalul "Victor Babeş" din Capitală.

În decembrie 2007, Cristian Paţurcă a fost internat, în stare gravă, în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Bucureşti. Paţurcă a fost adus atunci în stare gravă, în Secţia de Anestezie Terapie Intensivă a spitalului, cu hemoragie internă. Medicul care l-a îngrijit, Emilia Tăbăcaru, declara atunci că Paţurcă are tuberculoză pulmonară.

În 27 aprilie 2010, Cristian Paţurcă a primit Crucea Naţională "Serviciul Credincios - clasa a III-a", distincţie acordată acestuia de preşedintele Traian Băsescu la 20 de ani de la manifestaţia din Piaţa Universităţii.

Mediafax

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Dofollow Banner