vineri, 20 februarie 2009

Ministrul de Interne italian Roberto Maroni da in judecata Cotidianul

Da, scandalul continua. Cotidianul se pare ca a rastalmacit vorbele consulului roman de la Torino si acum plateste pretul. In goana dupa senzational ti se mai intampla si sa te dai cu capul de zid. Astel avocatii lui Maroni s-au pus pe treaba si se pare ca vor da in judecata ziarul Cotidianul . Intr-o discutie avuta azi cu consulul roman de la Milano acesta mi-a spus ca atat presa din Romania cat si cea Italia, avida dupa stiri senzationale tind sa exagereze. Repercusiunile incep sa apara. Poate se vor invata si unii jurnalisti de pe la noi sa isi faca meseria corect si sa nu distorioneze adevarul pentru cinci afisari in plus pe Internet.

Ministrul italian de Interne, Roberto Maroni, si-a insarcinat avocatii sa dea in judecata ziarul “Cotidanul”. Publicatia s-ar face vinovata de a-l fi acuzat in editia de astazi ca ar fi angajat romani la negru.
Potrivit “Cotidianul”, care o citeaza pe Iulia Buje, fostul consul de la Milano si actual consul de la la Torino, Roberto Maroni ar fi intervenit pe langa aceasta, in perioada 1998-2000, pentru a accelera obtinerea actelor pentru niste angajati de-ai sai, de nationalitate romana.

Astazi, purtatorul de cuvant al ministrului Maroni, Isabella Votino, a dezmintit acuzatiile aduse de “Cotidianul”, afirmand ca stirea este inventata si ca ministrul nu a avut niciodata angajati romani. De asemenea, purtatoarea de cuvant a declarat ca Maroni l-a informat de acest caz pe ministrul de Externe, Franco Frattini. Ei vor decide, in continuare, care sunt masurile care vor trebui luate pe plan diplomatic, in cazul in care se va dovedi ca Buje a facut, intr-adevar, aceste declaratii.

Nu exista deocamdata o pozitie oficiala a MAE despre intreaga situatie, dar purtatorul de cuvant Alin Sebanescu a precizat ca Iulia Buje a fost chemata de urgenta la Bucuresti pentru a da explicatii legate de articolele aparute in presa.

sursa: http://www.adevarul.ro/articole/ministrul-italian-de-interne-roberto-maroni-va-da-in-judecata-cotidianul.html

Un comentariu:

 
Dofollow Banner