marți, 10 aprilie 2012

„Ambasadorul Rusiei” la Moscova

UPDATE: Declaratiile lui Neguta contravin punctului de vedere al Chisinaului, spun mai multi politicieni

http://www.agerpres.ro/media/index.php/international/item/115662-Declaratiile-ambasadorului-Republica-Moldova-la-Moscova-nu-corespund-pozitiei-Chisinaului-Corespondenta-Agerpres-.html


Cateva considerente legate de recenta iesire a ambasadorului Republicii Moldova la Moscova, Andrei Neguta, care pare a fi mai mult purtatorul de mesaj al lui Voronin decat cel al actualui presedintele, Nicolae Timofti, in ceea ce priveste stationarea trupelor straine pe teritoriul Moldovei. Dansul mai are si ceva considerente interesante legate si in cazul NATO, desi acest pas nu poate fi evitat in drumul spre UE. Cel putin asa o arata istoria in cazul statelor care au aderat la UE, cu toate ca Legea suprema a Republicii Moldova contine o prevedere expresa legata de neutralitatea tarii. Sa ne rezumam totusi numai la „pacificatorii” rusi care pazesc hotarul moldovenesc de separatistii si banditii de la Tiraspol. Materialul este scris pentru portalul dedicat romanilor din diaspora, ”Ecou Romanesc”:

„Ambasadorul Rusiei” la Moscova

„Ceaslovul” diplomaţiei defineşte ambasadorul ca fiind vocea unui şef de stat într-o altă ţară străină sau la un for internaţional. În cazul ambasadorului Republicii Moldova la Moscova, Andrei Neguţă, vorbim despre prima variantă. Chiar şi aşa, solul Chişinăului în capitala rusă a decis să ia în propriile mâini chestiuni militare legate de dosarul transnistrean şi să vorbească în nume propriu despre poziţia Republicii Moldova în această problemă. Repet, asta în condiţiile în care rolul său este să fie un purtător de mesaj al Preşedinţiei în ţara acreditară.

continua la http://www.ecouromanesc.info/editorialul-zilei/detalii/articol/ambasadorul-rusiei-la-moscova

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Dofollow Banner