sâmbătă, 21 februarie 2009

Circ si paine – otevizarea Romaniei si Italiei

Cand zic otevizare ma refer la tendinta mass-media din Romania de a exagera stirile in cautarea senzationalului. Ca tot suntem la capitolul senzational, saptamana aceasta ma uitam la un mini interviu cu inginerul caracalean Dan Diaconescu care vorbea mandru de marea lui reusita in “otevizarea” Romaniei si mai zicea el ca avertizase in urma cu cativa ani ca toate televiziunile ii vor copia modelul. Basca se mai lauda si cu faptul cai i s-au furat “vedetele”. In parte are dreptate, cu toate ca nu ne place si vrem sa nu o recunoastem, dar asta nu inseamna ca trebuie incurajata tendinta asta de indobitocire a maselor prin mizeriile televizate de prin canala mass-media gen OTV. Unde voiam sa ajung era de fapt o alta mizerie facuta de doua ziariste “deontoloage”, ca tot imi place mie calificativul asta a lui Mircea Badea, Catalina Mihai si Claudia Stanila de la Cotidianul care in cautarea unei stiri de mare efect au facut din rahat bici si au rastalmacit vorbele nefericitei aleia de consul roman de la Torino, Iulia Buje, care din cate am auzit nu ar fi chiar usa de biserica. In fine, idee e ca aia a zis ceva si “ziaristele deontoloage” au facut ele presupuneri inteligente si au distorsionat adevarul in scopul de a fabrica o bomba mediatica care sincer a starnit o adevarata furtuna in diplomatia romana. Cred ca printr-o nedreptate indrepti o alta nedreptate. Si cred ca acest episod nu va provoca decat o mai grea misiune pentru ministrul de Externe roman, Cristi Diaconescu, care va merge luni la Roma. Probabil asta a fost si scopul. Ceea ce e amuzant si trist in acelasi timp e ca acuzam presa din Italia ba ca deformeaza adevarul, ba ca vaneaza cetatenii romani si ca de abia astepta un viol al unei babe de 83 de ani pentru a arunca cu noroi in romani. Ba mai mult, violul babei nici nu a fost dovedit iar cel care se presupune ca a violat fata de 14 ani in urma cu o saptamana si-a retras declaratia in care recunostea fapta, spunand ca a fost fortat isi asume violul de militienii italieni prin mijloace specifice. Ce convenabil! exact cuplul ala de Romeo si Julieta, tineri frumosi indragostiti, care se plimbau ei prin zonele alea rau famate pline de raufacatori, sa fie atacati exact pe 14 februarie de ziua indragostitilor de bestia de violator roman. Va dati seama ce impact mediatic ? Sa nu se intealeaga gresit ca le-as lua apararea unor astfel de indivizi, dar haideti sa nu judecam sub impulsul primei auditii. De copii aia saracii sincer imi este mila, dar asta nu inseamna ca a facut-o un roman pana nu se dovedeste acest lucru, si apoi baba de 83 de ani. Ceea ce s-a urmarit a fost exact ideea ca violatorii nu mai nicio limita, ei pot viola tot de la 14 la 83 de ani pe banda rulanta.

Mana cereasca a fost pentru presa avida de senzational din Italia si deja incep sa imi ridic unele intrebari conpirationiste daca nu cumva unele violuri a fost deja ordonate. E foarte convenabil sa starnesti un mega scandal din circul asta cu romanii violatori si sa indrepti toata atentia si energia autoritatilor, cat si cea a opiniei publice spre astfel de cazuri. Trucurile astea sunt folosite si de iluzionisti, acei iluzionisti care fac jocurile mafiotilor italieni. In perioada asta de criza cred ca afacerile mafiotilor din Peninsula prospera, bineinteles cu concursul politicienilor curati de la Roma care nu doresc decat ca cetatenii italieni sa nu mai fie haituiti de animalele romanesti care fura, omoara, violeaza pana si babe. Presa, la fel de curata, da si ea o mana de ajutor. De! tiraj mai mare, propaganda, servirea unor interese si toate mizeriile unei societati controlate de una dintre cele mai mari si puternice retele de crima organizata la nivel mondial. As putea sa zic in final ca “otevizarea” nu are loc numai in Romania, ci este un pericol la nivel european, cu diferenta ca la noi se urmareste idiotizarea maselor urmaritoare de OTV si Cancan iar in Italia abrutizarea poporului si distragerea atentiei de la probleme economice cu care se confrunta aceasta tara, probleme care dau batai mari de cap gastii extremiste a papusarului Berlusconi si a acolitilor sai.

p.s. sa nu uitam ca in perioade de criza economica ascensiunea Dreptei este un fenomen inevitabil iar partidele cu discurs extremist castiga din ce in mai mult capital politic. Ar trebui sa ne uitam in istorie si sa incercam sa realizam ce a insemnat anul 1933 pentru intreaga omenire!

Un comentariu:

 
Dofollow Banner