marți, 24 februarie 2009

Cad generalii rusi la fel ca in vremea lui Stalin

Tot mai multi generali din armata si serviciile speciale ruse cad victimele unor asasinate executate la comanda. Trupul neinsufletit al generalului (r) FSB Aleksandr Rogaciov, 47 de ani, a fost descoperit in noaptea de duminica spre luni in masina acestuia - un Land Cruiser - parcata langa un stadion de pe Bulevardul Leningrad din Moscova, iar daca initial s-a spus ca generalul in rezerva a murit subit, marti anchetatori din politia moscovita au recunoscut ca acesta a fost executat in stil mafiot, cu un glont in cap.
Generalul Aleksandr Rogaciov este un nume cunoscut in Rusia, mai ales datorita fostei sale sotii Irina Rogaciova, care pana saptamana trecuta a fost membra a Consiliului Federatiei (camera superioara a parlamentului federal). Ea s-a retras din Senat la 20 februarie, la cateva zile dupa ce presedintele rus Dmitri Medvedev l-a destituit din functia de guvernator al regiunii Orlov pe tatal sau Egor Stroev, fost presedinte al camerei superioare in legislatura precedenta.
Anchetatorii au declarat ca moartea generalului a survenit in urma impuscarii cu un cartus de 9 mm in cap. Generalul Rogaciov a trecut de cativa ani in rezerva si se ocupa de afaceri. In regiunea Orlov, familia fostului guvernator Stroev detine cateva zeci de companii.
Aleksandr Rogaciov este al doilea general asasinat in ultimele trei luni in Rusia. La 29 decembrie 2008, la Mahacikala (Daghestan), a fost ucis generalul de armata Valeri Lipinski, seful adjunct al fortelor de interne din districtul militar Caucaz. Un alt general rus, Serghei Kiziun, a scapat cu viata ca prin urechile acului, dupa un atac asupra masinii sale, in care se afla fostul deputat cecen Ruslan Iamadaev, la doi pasi de sediul guvernului rus. Iamadaev a murit pe loc, iar Kiziun se afla in continuare in spital.

Agerpres

vezi si: http://www.interfax.com/3/474169/news.aspx

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Dofollow Banner