luni, 16 februarie 2009

Ciocnire atomica sub mari. Doua submarine nucleare au intrat in coliziune

Dupa ce saptamana trecuta doi sateliti s-au ciocnit in spatiu, acum a venit randurilor submarinelor. Doua submarine cu propulsie nucleara, unul britanic si altul francez, au intrat in coliziune la inceputul lui februarie in Oceanul Atlantic, informeaza tabloidul britanic The Sun.
Potrivit ziarului britanic, submarinul britanic HMS Vanguard si cel francez Triomphant au fost avariate in urma incidentului, dar nu au fost afectate instalatiile nucleare. Submarinul britanic a fost ulterior remorcat spre Faslane, Scotia, pentru reparatii.
Cele doua submarine, la bordul carora se aflau circa 250 de marinari, erau amandoua in submersie, in misiuni separate, atunci cand s-a produs coliziunea, la 3 sau 4 februarie, scrie The Sun.
Ministerul britanic al Apararii a refuzat orice comentariu asupra operatiunilor submarine, dar un purtator de cuvant a dat asigurari ca poate sa confirme faptul ca "capacitatea de lupta britanica nu a fost afectata niciun moment si ca siguranta nucleara nu a fost pusa in pericol".

Mai multe la: http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/article2240543.ece

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Dofollow Banner