luni, 21 septembrie 2009

Biciul si zaharelul lui Barroso

@In cazul unui nou vot negativ la referendumul pentru adoptarea Tratatului de la Lisabona, Irlanda poate pierde un post de comisar european * Daca sunt cuminti, presedintele CE promite un ajutor pentru somerii insulari

Seful Executivului de la Bruxelles face presiuni asupra irlandezilor sa voteze favorabil adoptarii Tratatului de la Lisabona amenintand voalat ca, Dublinul este pasibil, in caz contrar, de pierderea unui fotoliu de comisar prin aplicarea prevederilor din actualul Tratat de la Nisa. In urma recentelor sondaje efectuate in randul irlandezilor, acestia ar spune "da" in proportie de 53 % la referendumul organizat pe 2 octombrie ce vizeaza adoptarea unei noi constitutii a UE.
Presedintele reales al Co­mi­siei Europene, Jose Manuel Barroso, a mers sambata in Irlanda pentru a sustine o pledoarie in fata autoritatilor de la Dublin, dar si a electora­tului din aceasta tara vizavi de necesitatea unui vot pozitiv care ar conduce la adoptarea Tratatului de la Lisabona, in urma referendumului ce urmea­za sa aiba loc la 2 octombrie. Punctul forte in incercarea de a-i convinge pe irlandezi de importanta acestei probleme a fost posibilitatea pierderii unui post de comisar. "Singurul mijloc pe care il are Irlanda de a se asigura ca va continua sa aiba un comisar este sa voteze <>. In caz contrar, va trebui sa reducem numarul comisarilor, prevedere care figureaza in actualele tratate si pe care suntem obligati legal s-o respectam", a explicat Barroso cu referire la Tratatul de la Nisa, in cadrul unui interviu acordat pentru Irish Times, imediat dupa sosirea la Limerick.

mai mult la: http://www.ziua.ro/display.php?data=2009-09-21&id=258905

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Dofollow Banner