joi, 17 septembrie 2009

Chisinaul a ridicat vizele pentru romani

@Mihai Ghimpu, presedintele interimar al Republicii Moldova, a anuntat oficial, ieri, ca a semnat decretul privind ridicarea vizelor pentru cetatenii romani, care va intra in vigoare astazi.

Mai multe zeci de tineri au protestat miercuri in fata cladirii Consulatului Romaniei de la Chisinau impotriva obligatiei de a prezenta in vederea obtinerii vizei a unui extras de cont care sa dovedeasca ca detin cel putin
500 de euro. Oficialitatile de la Bucuresti sustin ca OUG 194/2002 obliga orice cetatean din afara spatiului european care intra in Romania sa faca dovada faptului ca are un cont bancar de minim 500 de euro sau a 50 de euro pentru fiecare zi petrecuta in strainatate. Aceasta dispozitie a fost pusa in aplicare recent odata cu apropierea intrarii Romaniei in spatiul Schengen. Eurodeputatul Elena Basescu a sustinut in plenul Parlamentului European, necesitatea ca si cetatenii Republicii Moldova sa se bucure de aceleasi facilitati cu privire la libera circulatie in spatiul UE ca si persoanele din Balcanii de Vest.

mai mult la: http://www.ziua.net/display.php?data=2009-09-18&id=258765

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Dofollow Banner