vineri, 25 septembrie 2009

De ce nu isi anunta Basescu candidatura si care este semnificatia sloganului "Land of Choise"?

La aceste intrebari a incercat sa raspunda profesorul american Dennis Wilcox intervievat de agentia de stiri NewsIn. Expertul american a declarat ca sloganul inventat de doamna Udrea la Ministerul Turismului nu ii spune nimic iar Basescu amana anuntul candidaturii sale la presedintie pentru a putea spune ca o face la insistentele poporului. Dennis Wilcox este profesor de relaţii publice şi director al School of Journalism & Mass Communication din cadrul Universităţii San Jose. În 2000, revista PRWeek l-a clasat pe Wilcox între primii zece profesori din SUA. El este autorul celebrului manual "Relaţii publice. Strategii şi tactici", lansat joi şi de editura Curtea Veche, ocazie cu care profesorul s-a aflat în România. Cartea a fost tradusă în 25 de limbi şi face parte din bibliografia de bază a numeroase facultăţi de profil din întreaga lume.

Profesorul, care este la cea de a treia vizită în România, precedentele fiind efectuate în 2003 şi 2006, a atras atenţia că noul slogan al ţării noastre, "Romania, land of choice", nu îi spune mai nimic, dar a explicat că, în general, sloganurile ţărilor sunt reduse conceptual la un minim, pentru că se încearcă aducerea la un numitor comun. "Ce înseamnă, de fapt 'land of choice'? Înseamnă că ai o alegere între a fi homosexual sau lesbiană sau heterosexual?", se întreabă Wilcox.

În acest sens, Wilcox a vorbit şi despre puternicul mesaj la nivel simbolic care a fost perceput de întreaga lume când o persoană de culoare, dintr-o familie săracă, a reuşit să devină preşedintele SUA. "Este şi o mişcare de imagine excelentă, într-un fel... Cam în acelaşi fel în care Michael Jackson a făcut o mişcare buna de carieră când a murit", glumeşte Wilcox.

În ceea ce priveşte strategia preşedintelui României, care tot amână un anunţ oficial în legătură cu candidatura sa, specialistul american spune că aceasta ar putea fi eficientă şi a explicat şi de ce. "El îşi formează acum o masă critică de susţinere, lasă să planeze indecizia privind un al doilea mandat, oamenii din ţară îi vor spune că vor ca el să candideze, iar el va părea mai popular decât este", a punctat Wilcox.

NewsIn

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Dofollow Banner