luni, 28 septembrie 2009

Noi dezvaluiri despre Iliescu si filiera KGB

Hotnews a publicat duminica un interviu interesant cu dizidentul rus Pavel Stroilov in care acesta aduce noi dovezi despre legaturi dintre KGB si fostul presedintele al Romaniei, Ion Iliescu. In aceasta privinta, Stroilov da publicitatii o convorbire a lui Gorbaciov, cu presedintele bulgar Alexander Lilov:

Lilov i se adreseaza lui Gorbaciov: "Pana la urma, Iliescu se descurca bine in Romania, in ceea ce ne priveste". Fostul lider sovietic ii raspunde: "Ssst! Nu vrem sa facem publica apropierea noastra de Iliescu. Cu alte cuvinte, da, se descurca bine, dar nu vrem sa se stie ca este apropiat Moscovei".


Totodata, Stroilov aduce argumente in ceea ce priveste debarcarea lui Ceausescu. El sustine ca fostul dictator ar fi stat in calea realizarii unui plan utopic pus la cale de Gorbaciov si Mitterand de a crea o entitate politica de mari proportii (gen UE - nota mea) care ar fi trebuit sa fie de natura socialist-moderata, prin alinierea unei ideologii de stanga, atat de statele Europei Occidentale(asta era treaba Frantei), cat si de cele din Europa de Est(felia de care trebuia sa aiba grija Uniunea Sovietica).

Stroilov isi argumenteaza dezvaluirile prin cele aproximativ 1.000 de transcrieri ale discutiilor Politburo-ului (Biroul Politic al Partidului Comunist -nota mea)furate din arhiva Fundatiei Gorbaciov, documente care au fost transferate apoi in fondul propriu, dupa cadera URSS in 1991.

mai mult despre acest interviu la: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-6207214-interviu-dizidentul-rus-care-copiat-arhiva-fundatiei-gorbaciov-mitterand-gorbaciov-voiau-uniunea-socialista-europeana-thatcher-opus-unificarii-germaniei.htm

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Dofollow Banner