duminică, 29 martie 2009

Dragostea ruso-germana a fost cenzurata. “Sarutul dintre Brejnev si Honecker” a fost sters de pe zidul Berlinului

Si asa se duse povestea de dragoste ruso-germana. Ce atata parteneriat strategic si Nord Stream. Ajunge!! De pe Zidul Berlinului a fost sters cel mai cunoscut graffiti, care reprezenta un sarut dintre fostul secretar general al PC al URSS, Leonid Brejnev, si liderul Republicii Democrate Germane (RDG), Erich Honecker, informeaza Lenta.ru. Stergerea desenului, ce se intitula "Doamne! Ajuta-ma sa supravietuiesc acestei iubiri ucigase", a avut loc in cadrul unei restaurari de anvergura, prilejuita de jubileul de 20 de ani de la prabusirea Zidului Berlinului.
Pictorul rus Dmitri Vrubel, care a desenat renumitul graffiti, a declarat ca a fost uluit sa vada alba bucata de zid pe care se afla desenul sau. Potrivit declaratiilor sale, stergerea desenului constituie o incalcare a drepturilor sale de autor.
Totodata, conducerea galeriei de arta East Side Gallery declara ca toti pictorii ce participasera la acoperirea Zidului cu graffiti fusesera anuntati dinainte de faptul ca lucrarile lor ar putea fi sterse ulterior in cadrul unei restaurari. Mai mult dec=t at=t, lui Vrubel i s-ar fi propus sa revina la Berlin pentru a desena un graffiti identic, iar galeria i-a trimis un cec in valoare de 3.000 de euro drept compensatie pentru pictura stearsa.
Pictorul declara ca East Side Gallery l-a atentionat doar in legatura cu mici lucrari de cosmetizare, nu de stergerea totala a desenului. In afara de aceasta, in opinia lui Vrubel, un nou desen nu ar mai avea nimic comun cu renumitul "sarut dintre Brejnev si Honecker".
Despre planurile de restaurare a Zidului Berlinului se stia inca din 2007. Insa restauratorii asigurasera opinia publica de faptul ca renumitele graffiti, realizate in 1990 de 118 pictori din 22 de tari, vor fi pastrate si restaurate doar cu ajutorul autorilor.

(via Agerpres)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Dofollow Banner